Bondsfotowedstrijd selecteren foto’s

De selectie van de foto’s voor de bondsfotowedstrijd vindt plaats op woensdag 12 januari.

Het is  de bedoeling dat ieder clublid die denkt, dat een of meerdere van zijn foto’s in aanmerking zouden kunnen komen voor inzending naar de bondsfotowedstrijd, deze 12 januari afgedrukt en gepresenteerd volgens de eisen van de bondsfotowedstrijd naar de clubavond meebrengt.

We selecteren dan 10 foto’s voor de inzending.

(Reglement bondsfotowedstrijd  &   Toelichting op reglement )

Om alvast wat warm te lopen hebben we woensdag 11 december een aantal van de besproken toppers van het afgelopen jaar tegen het licht gehouden, met in ons achterhoofd de criteria zoals die al eerder door o.a. Pieter van Leeuwen onder onze aandacht zijn gebracht.

• Vermijd 13 in een dozijn foto’s.
  • Tenzij het gewoon een fraaie foto is.
  • Vermijd foto’s van bekende locaties.
  • Tenzij je er een bijzondere foto van weet te maken.
  • Vermijd foto’s van kunstwerken.
  • Tenzij je het gebruikt om er je eigen beeld van te maken.
  • vermijd drukke foto’s.
  • Tenzij je zorgt dat er voldoende rust in je foto zit.
  • Vermijd afbeeldingen. • Zoek naar verbeelding.
  • Wees creatief.
  • Zorg voor scherpte waar nodig maar vermijd over verscherping.
  • Zoek naar bijzondere composities.
  • Laat de mens of dier in je foto een verhaal vertellen.
  • Let op techniek en pas het op de juiste manier toe.
  • Wees kritisch. Een onscherpe foto blijft onscherp, hoe bijzonder het moment ook is.
  • Bespreek kritisch met elkaar de geselecteerde foto’s.
  • Selecteer niet naar de jury, maar selecteer je beste foto.

Uit de besproken toppers is tijdens de clubavond een vrij blijvende selectie gemaakt die in onderstaande album is te vinden. Het is de bedoeling dat de uitgekozen foto’s op 12 januari voor de selectie worden meegebracht.

Preselectie bondsfotowedstrijd

De selectie bevat beslist niet alle foto’s die voor onze inzending in aanmerking kunnen komen. Er waren heel sterke inleveravonden maar ook die beslist minder sterk bezet waren.

Ook zaten er een aantal inleveringen niet in de foto’s die we 11 december hebben bekeken.

Niet besproken Sel BFW