Weekblad Dongen 29 juli 2021

Fotoclub Dongen online……(foto van Cor Bels)

De digitale bijeenkomsten tijdens de coronacrisis zitten erop. Eind juli begint voor Fotoclub Dongen ook de zomervakantie en dan zijn er geen officiële clubavonden meer. In de maand september gaan we weer met frisse moed en zin van start. We gaan natuurlijk wel door met de rubriek “Foto van de week” om U te kunnen verblijden met ons fotografisch werk.

In september krijgen we een nieuw onderkomen, nl. in de Geubel, het dorpshuis van ’s-Gravenmoer. Dit is inmiddels al ons 6e onderkomen, dus we hebben al heel wat locaties bezocht. Bij de oprichting in 1974 werd ons de zolder van het oude patronaatsgebouw aangeboden. We waren dat aan het opknappen, maar konden dat niet afmaken, omdat we al weer een andere ruimte toegewezen kregen: Marijckehonk, een voormalig scoutinggebouw naast het patronaatsgebouw. Hier waren we superblij mee, want dat betekende dat wij hier alle dagen terecht konden voor studiowerk. Een EIGEN ruimte voor onze vereniging. Wat een luxe!

Daarna vertrokken we naar de bovenverdieping van het Open Huis hetgeen ook weer alleen voor onze club gereserveerd was. Hierna moesten we naar een ruimte in de voormalige basisschool “de Schakel”. We hadden hier de beschikking over twee leslokalen, bestemd voor opslag, studio en bargedeelte. Later vertrokken we naar ’t Schouw en de Cammeleur, ruimtes die we niet voor onszelf hadden, maar moesten delen met andere verenigingen.

En nu, vanaf september dus, zitten wij dus in de Geubel. Elke week huren we daar een ruimte om elkaar te ontmoeten en om foto’s te bespreken. Bovendien hebben we daar onze eigen artotheek kunnen onderbrengen. Daarover een volgende keer wat meer.

De foto van de week is van Cor Bels. We hebben al een keer eerder een foto van hem gezien, maar deze keer een prachtige landschapsfoto uit Drenthe.

Het is zeker een hele fraaie foto door de kleurstelling en de dreigende lucht en de compositie. Je wordt door de houten brug meegezogen in de foto. Het is mooi om nog een tweetal fietsers te kunnen zien. De horizon ligt iets uit het midden, hetgeen de foto alleen maar versterkt. Het kleine molentje aan de linkerkant mag niet ontbreken in deze foto. Je ziet dus wel dat je niet per se naar het buitenland hoeft om mooie foto’s te kunnen maken.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl