Weekblad Dongen 22 juli 2021

Fotoclub Dongen online……(foto van Koos Schenk)

De onderwerpen van de ingeleverde foto’s ter bespreking variëren heel sterk. Ieder clublid bepaalt zelf welk onderwerp hij of zij wilt fotograferen en werkt dat geheel persoonlijk uit. Vroeger spraken wij per maand een bepaald thema af, bijvoorbeeld “Oud versus Nieuw” of “één boom” of “verdriet”. Je hoefde je daar niet per se aan te houden, maar mocht je op dat moment geen inspiratie hebben, dan kon je je hierin vastbijten.

Ruim voor het uitbreken van de coronacrisis hadden wij contact met fotoclub Dinasa uit Wagenberg voor een foto-uitwisseling. Als thema werd gekozen “ONDERSTEBOVEN”. De foto’s werden vooraf uitgewisseld en later in twee sessies besproken, zowel bij ons als bij onze vrienden van FC Dinasa.

Het was toen frappant om te zien hoe het thema “ONDERSTEBOVEN” door de leden van beide clubs was uitgewerkt. De een had het letterlijk opgenomen en een ander had er meer een figuurlijke betekenis aan gegeven. Sommigen doken in hun eigen archief op zoek naar een foto welke voldeed aan dit thema en anderen trokken erop uit om een geschikte foto binnen dit onderwerp te maken. Al met al waren de resultaten verrassend en de leden van beide fotoclubs waren uitermate tevreden met het idee en de uitvoering ervan.

Onderstaande foto is van Koos Schenk en werd voor dit thema ingestuurd. Een uitgewassen jack wat omgekeerd, ondersteboven aan een draad te drogen hangt. Een tafereel wat je in het dagelijks leven vast wel tegen kunt komen. Alleen moet je er wel oog voor hebben en het vastleggen. Het hoofdonderwerp staat prima in beeld en komt goed tot uiting tegen de zwarte achtergrond. De drie losse wasknijpers aan de draad rechts vullen die ruimte nog ietwat op.

De maker heeft bewust ook een deel van een stoel in beeld gebracht en dat maakt het plaatje compleet. Het is een zwart-wit foto waarin alle tinten aanwezig zijn. Kortom, een mooie foto die ook buiten het thema “ONDERSTEBOVEN’ de moeite waard is om gezien te worden.

Koos, bedankt voor deze foto.

 

Bent U geïnteresseerd in wat wij als fotoclub allemaal doen? Neem dan contact op met Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl

Start een gesprek