Fotoclub Dongen online in Weekblad Dongen

Fotoclub Dongen online……(foto van Jules Bloemsaat )

Afgelopen week hebben enkele leden van Fotoclub Dongen zich bezig gehouden met het overplaatsen van honderden foto’s uit de artotheek naar een andere locatie. De huidige opslagruimte moest namelijk geheel ontruimd worden vanwege een andere bestemming, dus dat was wel even schrikken.

Gelukkig hebben we een ruimte kunnen vinden en werden we niet “gedwongen” om al die foto’s bij onze leden thuis onder te brengen.

Die artotheek is jaren geleden opgericht met de bedoeling om mooie, opvallende foto’s van leden voor de club te bewaren en deze op aanvraag tentoon te stellen in winkels, bedrijven, kantoren en wachtruimtes. We zullen hierover een volgende keer wat meer over vertellen.

De foto van de week is gemaakt door onze voorzitter, Jules Bloemsaat. Hij is ook al enkele jaren lid van onze vereniging en draagt onze club een zeer warm hart toe. Hij is ook de grote inspirator achter het “Fotoclub Onlinegebeuren”. Iedere 14 dagen zorgt hij ervoor dat alle leden kunnen inloggen voor een fotobespreking online. Maar dat allemaal ter zijde.

Zijn foto staat deze week centraal met als titel “een lezende vrouw”.

Jules is een enthousiaste amateurfotograaf, die graag in zwart-wit zijn werk wil laten zien. De onderwerpen “plukt” hij doorgaans van de straat, waarbij hij mogelijke “storende’ elementen dan voor lief neemt. Het is namelijk niet altijd mogelijk om de setting te beïnvloeden. Het is soms wat het is, maar het roept dan wel weer een bepaalde sfeer op. Deze lezende vrouw zit waarschijnlijk in een park te genieten van de zon en een boek. Op de achtergrond zien we nog wat benen en voeten van spelende kinderen. Dat onderdeel is juist heel belangrijk in deze foto; datgene wat we kunnen zien is ook voldoende. De foto is gemaakt bij volop zonlicht, maar alle delen zijn goed doortekend. De schaduwen maken het geheel compleet. De foto is prima opgebouwd met een fraai lijnenspel. Al met al een mooie plaat om naar te kijken.

Bedankt Jules voor deze foto.

In de maand juli breekt de zomerperiode aan en zal er ook geen fysieke bijeenkomsten zijn. Begin september komen we weer voor de 1e keer bij elkaar. In de tussentijd laten we U nog volop genieten van het fotowerk van onze club. Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl

 

Start een gesprek