Weekblad Dongen 13 mei

Fotoclub Dongen online

vereniging telt momenteel ongeveer 32 leden, die allen min of meer fotografisch actief zijn. In het verleden was dit aantal beduidend groter. Het maximum aantal was 75 clubleden, maar dat is wel heel erg lang geleden. Zo’n groot aantal lijkt veel, maar niet iedereen was wekelijks aanwezig en dat geldt ook nog tot op de dag van vandaag.

We hebben in ons midden een 6-tal dames, waar we heel erg blij mee zijn. Hun aanwezigheid wordt dan ook door iedereen enorm gewaardeerd en gekoesterd.

Bij het bespreken van het maandelijks ingeleverde fotowerk merk je toch dat zij vaak net iets anders naar een foto kijken. Niet zozeer wat betreft het technische vlak als het gaat om (na)bewerkingen, maar meer qua onderwerp: wat zien we, waar gaat het over en wat doet het met mij. Ook over het eventueel kleurgebruik in de foto.

Wij hopen dat de dames nog lang lid blijven van onze fotoclub en dat er nog veel fraaie foto’s in het verschiet liggen….

De foto van deze week is van Jules Bloemsaat, onze huidige voorzitter. Jules is een van de leden die altijd fotowerk laat zien. Zijn voorkeur gaat uit naar “straatfotografie”, waarbij het onderwerp in zijn ogen belangrijker is dan het technisch gedeelte. Het hoeft niet altijd een “mooi” plaatje te zijn. Jules is een echte zwart-wit fotograaf al maakt hij soms een uitstapje naar kleur.

Deze foto kreeg als titel “ Fietser voor boekwinkel”, een typisch tafereel in het kader van straatfotografie. Een alledaags onderwerp waar je oog voor moet hebben. Een man op de fiets naar zijn werk of om een boodschap en komt voorbij een boekwinkel. Hij toont interesse in hetgeen er in de etalage ligt. De weerspiegeling van het huis aan de overkant vult een groot deel van de foto. De man staat op een sterk punt op de foto. De manier waarop hij is “aangesneden” is apart; misschien zou er rechts nog wat meer af mogen.

De foto is zeer fraai van tint; alle grijstinten zijn aanwezig.

Een prima foto Jules.