Foto van de week (foto van Marianne Schrijver-Lievense)

Foto van de week (foto van Marianne Schrijver-Lievense)

Beste fotovrienden,

Na de foto’s van Edzo en Maja, is het deze week de beurt aan Marianne Schrijver-Lievense. We hebben al vaker mooi werk van haar gezien en het is altijd weer een genot om een nieuwe foto te kunnen bewonderen. Op onze club worden de door de clubleden gemaakte foto’s twee keer per maand gepresenteerd. Op de 1e woensdag van de maand worden de foto’s ALTIJD in passe-partout ingeleverd en besproken en twee weken later is er een zgn. digitale inlevering, waarbij de foto’s uiteraard niet afgedrukt hoeven te worden. Je kunt beide inleveringen op onze website bekijken: www.fotoclubdongen.nl

Maar nu terug naar de foto van Marianne. Zij vertelt het volgende over haar foto met de titel “Lief”:

Afgelopen zomer ben ik op vakantie geweest in Zuid Frankrijk.

Neergestreken op een camping in Mallemort zijn mijn man en ik de omgeving gaan bekijken. Er is aan de rand van de Provence heel veel te ontdekken. Prachtige authentieke dorpjes, mooie landschappen, schitterende kloosters en kerken. Als fotograaf kun je je hart ophalen bij al dat moois.

Daarnaast vind ik het fotograferen van mensen op de straat heel boeiend. Er kan niets worden geregisseerd. Het komt soms heel plots, maar je kan ook situaties enigszins zien aankomen en dan een afwachtende houding aannemen en handelen op het juiste moment. Dat is dan ook alles wat je in de hand hebt.

Zo ook bij ons bezoek aan het plaatsje Les Baux. Het is erg toeristisch, dus heel druk. Wij waren al heel vroeg ter plaatste om de massa mensen te ontlopen. Dan tref je nog de plaatselijke bevolking, die eigen boodschappen doet of alles klaar maakt om straks het toerisme van dienst te zijn.

In een van de nauwe straatjes trof ik dit meisje aan, die een beetje aan het dagdromen was. Er was even een moment van oogcontact en dat was het moment om de sluiter te laten overgaan. Dan blijft het hopen of alles mooi scherp is en je tevreden kan zijn over je foto. En… ik ben blij met het beeld van dit mooie kind.”

En terecht Marianne, bedankt voor je foto en je verhaal.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl

Start een gesprek