Foto van de week (foto van Henk Geboers)

Beste fotovrienden,

Deze week tonen wij jullie een kleurenfoto van Henk Geboers. Hij is een enthousiast clublid en maakt foto’s van alles wat hij boeiend en leuk vindt.

Deze foto is -net als die van vorige week- ook in de buurt van Dongen gemaakt, namelijk in Tilburg. Om precies te zijn in het museum De Pont.

De Pont is een museum voor hedendaagse kunst in de Noord-Brabantse stad Tilburg. Het museum is gevestigd in een oude wolspinnerij, dat door Benthem Crouwel Architekten werd getransformeerd tot een expositieruimte en is te vinden in het museumkwartier. Daar zijn regelmatige wisselende tentoonstellingen te vinden, zoals die van Laure Prouvost, welke nog te zien is tot 18 augustus 2024.

Henk vertelt het volgende hierover:

Deze foto laat een mevrouw zien die een versierde mand over haar hoofd heeft. De mand hoort bij de expositie van Laure Prouvost die je momenteel kan zien en beleven in De Pont. Laure Prouvost neemt je mee in haar eigen surreële, absurdistische en poëtische wereld. 

 Het artistieke universum van Prouvost zit vol contrasten: haar werk is humorvol en serieus, ze neemt je mee van het donkere en dystopische naar het licht en ze beweegt tussen fictie en realiteit. Het is zeker de moeite waard om deze bijzondere expositie te bezoeken.”

Vaak hoor je van dit soort foto’s, dat het een weergave is van wat iemand anders gemaakt heeft. Maar is dat niet bij alles? Het is aan de fotograaf om daar zijn of haar eigen ideeën aan toe te voegen: welk standpunt neem ik in?, welk detail leg ik vast? wat doe ik in een nabewerking?

Het is in ieder geval een grappig beeld. Een beeld wat op het juiste moment vastgelegd is. Dat is ook een pluspunt voor de maker.

Bedankt Henk voor je foto.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl

Start een gesprek