Foto van de week 22 (Jules Bloemsaat)

Foto van de week (foto van Jules Bloemsaat)

Beste fotovrienden,

Deze week laten wij jullie een wel zeer eigentijdse foto zien met als toepasselijke titel “Het witte goud”. Deze serie in zwart-wit is gemaakt door Jules Bloemsaat, een van de actievere leden van onze vereniging. Het is ook weer een foto welke gemaakt is in ons eigen landje en hoogst waarschijnlijk in Brabant. Bovendien zijn deze opnames ook tijds-gebonden, want het seizoen van asperges is maar beperkt.

Wat zegt Jules er zelf over:

“Ik heb geprobeerd in beeld vast te leggen wat zoal de gang van zaken is bij het telen van asperges van daag de dag.

De bedden worden afgedekt met plastic, dit zorgt voor extra warmte en snellere ontwikkeling van de planten. 

Voor het oogsten wordt het plastic tijdelijk opgetild met een apparaat en weer teruggelegd.

Ik heb dit proces proberen te vertellen met drie beelden.”

Ik denk dat Jules er in geslaagd is om met deze 3 beelden het telen van asperges goed in beeld te brengen. Het gebruik van plastic is in deze essentieel en zie je in de maanden mei en juni overal om je heen.

Op de buitenste foto’s zien we horizontale lijnen van de aspergeruggen en de middelste zijn juist het tegenovergestelde. Dat maakt voor mij de serie sterker.

Op de eerste en middelste foto zien we fraaie wolkenpartijen, maar helaas op de derde foto niet. Dat vind ikzelf best wel jammer, maar het is een keuze van de maker. De foto’s hebben allemaal mooie zwart-wit tinten en een compliment voor de presentatie.

Jules, bedankt voor jouw inzending.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl

Start een gesprek