Over de fotoclub

Fotoclub Dongen is een fotoclub van rond de 30 leden. Ze is in 1974 opgericht en aangesloten bij de Fotobond.

De club wil een platform zijn voor mensen die het leuk vinden om te fotograferen en hun fotografische vaardigheid willen verbeteren.

We komen om de 2 weken, op woensdagavond, bij elkaar voor diverse activiteiten. Voor de invulling van die avonden wordt jaarlijks een programma opgesteld. Belangrijk zijn de avonden waarop eigen werk wordt besproken. Daarnaast worden bijvoorbeeld gastsprekers uitgenodigd en workshops verzorgd over fotografie gerelateerde onderwerpen. Er worden ook ‘werkavonden’ met een bepaald thema georganiseerd.
Op de technische avonden helpen de leden elkaar met problemen. Bijvoorbeeld op het gebied van  Photoshop.

Sommige leden werken samen aan portretfotografie of natuurfotografie. Ook het sociale aspect is belangrijk: veel waarde wordt gehecht aan een goede sfeer in de club.

Er wordt ieder jaar, voor de leden die dit willen, een mentoraat georganiseerd. In zo’n mentoraat proberen leden, onder begeleiding van een bondsmentor, hun fotografie naar een hoger niveau te tillen.

Fotoclub Dongen stimuleert zijn leden om deel te nemen aan wedstrijden. Dit kan regionaal, landelijk of zelfs internationaal zijn. Fotoclub Dongen doet zowel in clubverband als ook individueel mee aan wedstrijden.

We staan open voor leden van andere clubs en bezoek aan andere clubs, waar onze leden hun werk kunnen tonen.

Jaarlijks organiseert de club een expositie met werk van de leden. Er is altijd veel belangstelling voor.

De clubavonden worden gehouden in De Geubel te ‘s-Gravenmoer.

Lijkt fotograferen je leuk ?

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij Fotoclub Dongen. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met onze secretaris via secretaris@fotoclubdongen.nl

Ons Adres:

Secretariaat Fotoclub Dongen
Lepelaarshof 3
5103 KS  DONGEN

Kijk ook eenS op onze Facebook pagina