Weekblad Dongen 28 april 2022

Foto van de week (foto van Henk van Roode)

Beste fotovrienden,

In de week voorafgaande aan onze expositie laat ik weer eens een foto van mijzelf zien. Een zwart-wit foto met de toepasselijke titel: 50-50. Ik heb deze foto vorig jaar tijdens een korte vakantie in Maastricht gemaakt.

Al wandelend door deze prachtige Limburgse hoofdstad, kwam ik uitgelopen bij een verbrijzeld glaspaneel nabij een roltrap in een winkelcentrum. Deze vernieling trok mijn aandacht vanwege het lijnenspel in het glas , maar ook door de afbeelding 50-50. Ik heb daar uiteraard enkele opnames van gemaakt, maar was (nog) niet tevreden met het ontstane beeld. Ik miste in mijn foto een mensfiguur…… dus aan de slag. Ik heb menig voorbijganger gevraagd of hij/zij voor mij wilde poseren, maar kreeg jammer genoeg steeds een negatief antwoord. Het was ook niet zo, dat ik iedereen die langs kwam er naar vroeg, omdat de persoon in kwestie wel aan mijn beeldvorming moest voldoen. Dan blijft er niets anders over dan wachten op de juiste persoon. Na een tijdje kwam deze jongeman voorbij en ik hoopte dat ik deze keer wel wat geluk had. En dat was ook zo. Ik heb hem uitgelegd wat de bedoeling van mijn foto was en hij was graag bereid om voor mij te poseren.

Uiteindelijk is dit het resultaat geworden; een foto waar ik best blij mee ben. Normaal gesproken fotografeer je misschien niet zo gauw een stuk verbrijzeld glas, maar ik zag er wel wat in. Uiteraard heb ik na afloop van zijn optreden zijn e-mailadres gevraagd en heb vervolgens deze foto als bedankje ook naar hem toegestuurd. Hij was enigszins verbaasd en tevens verrast dat hij de foto toegestuurd kreeg, maar voor wat…hoort wat!

Langs deze weg wil ik deze anonieme acteur bedanken voor zijn rol.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl

Start een gesprek