Foto van de week (foto van Henk van Roode)

Beste fotovrienden,

Deze week laat ik jullie een foto van mezelf zien. Ik ben op onze club niet het oudste clublid, maar wel “de langst zittende”. Door toedoen van een 3-manschap, bestaande uit Ad Wisman, Ton van Tilburg en Ed Emmen, is de fotoclub in september 1974 opgericht en ik ben sinds januari 1975 lid van Fotoclub Dongen. Dus al bijna 50 jaar! Naast bestuurlijke taken heb ik me ook vooral bezig gehouden met de PR van de vereniging. Vandaar ook deze rubriek in het Weekblad van Dongen en Dongen Nieuws.

Op de zwart-wit foto zien we een afbeelding van een muurschildering op een gevel van een huis. Dit soort tekeningen oftewel “murals”, kom je in verschillende steden in ons land en daarbuiten tegen. We noemen dit ook wel “streetart”…Streetart is een kunstvorm gerelateerd aan de graffitibeweging. Onder streetart vallen diverse illegaal of legaal aangebrachte kunstuitingen aan de openbare weg die niet onder de pure graffiti vallen en evenmin tot de officiële kunst behoren. Graffiti is in New York in de jaren 60 ontstaan. Het startte met publieke handtekeningen waarbij tieners hun naam en straatnummer achterlieten in treinstellen. Die vorm groeide verder uit tot de veelkleurige met spuitbussen gemaakte schilderingen die in elke stad te vinden waren, al dan niet illegaal. (Wikipedia)

Deze “mural” is gemaakt in Heerlen. Een fraaie, kleurrijke muur-schildering die ik vanuit een bepaald standpunt genomen heb om het beeld krachtiger te laten worden. Later heb ik het beeld bewust omgezet naar zwart-wit, hoewel een kleurenafdruk beslist ook aantrekkelijk zou zijn geweest. Aangezien de wolkenpartij die dag nauwelijks aanwezig was, heb ik later mbv een fotobewerkingsprogramma er een andere lucht/wolkenmassa in gebracht.

Ik vind het zelf een aangename foto om naar te kijken en de wandeling door Heerlen kan ik U aanraden.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl

Start een gesprek