Foto van de week (foto van Ad Both)

 

Foto van de week (foto van Ad Both)

Beste fotovrienden,

Deze week presenteren we in onze vaste rubriek Foto van de Week een foto van een nieuw clublid: Ad Both. We zijn als vereniging uiteraard altijd weer blij verrast als er iemand is die interesse toont in fotografie. Er worden dagelijks heel veel foto’s geschoten en al dan niet doorgestuurd naar belangstellenden, maar in clubverband wil je het graag delen met gelijkgestemden. Het zijn dan in de regel niet de foto’s welke gemaakt zijn met een mobieltje, maar met een “echte fotocamera”. En dat is wat clublid Ad Both nu juist doet.

Hieronder zijn verhaal bij zijn foto met als titel “Ruth”:

Het was op een regenachtige novemberdag in Amsterdam. Ik zag een vrouw met een grote capuchon over haar hoofd. Zij stond in een inham van de Primarkt te schuilen tegen de regen. Haar capuchon kwam mooi tot zijn recht tegen de blauw-grijze achtergrond. Ik vroeg haar of ik een foto mocht maken. Daar had ze geen probleem mee. Nadat ik enkele fotos gemaakt had ging haar hand naar de ritssluiting en opende ze haar jas. Toen zette ze haar capuchon af en kwam haar prachtige hoofddoek te voorschijn. De hoofddoek, volgens mij wordt die Angisa genoemd, harmonieerde perfect met de achtergrond. Toen ik haar bedankte dat ik fotos van haar mocht maken, zette ze haar capuchon weer op en maakte haar jas tot boven toe dicht. Vijf minuten later was het opgehouden met regenen en zag ik dat Ruth verdwenen was, opgegaan in de drukke menigte op het Damrak.”

Je moet als fotograaf inderdaad wel eens geluk hebben om “een topper” te kunnen maken. En niet te vergeten …..soms veel (wacht)TIJD. Heb je een mooie locatie gevonden, neem dan je tijd eer je DE foto maakt.

Het siert Ad ook dat hij de betreffende vrouw aanspreekt om een foto van haar te maken. Het zou mooi zijn wanneer Ad de bewuste foto ook naar haar toegestuurd had. Maar dat weet ik niet.

In ieder geval Ad, bedankt voor je mooie foto.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl

Start een gesprek