Verslag Bondsfotowedstrijd 2022

« van 7 »

Woensdag 13 april was de avond dat de foto’s ingeleverd moesten worden voor de Bondsfotowedstrijd 2022.

De opkomst en de daarbij behorende foto’s in passe partout was teleurstellend.

Aan de selectie commissie bestaande uit Cor Bels, Edzo Meerman en Fred Joosten de schone taak om een selectie van 10 foto’s uit te zoeken.

Even werd er gedacht om dit jaar maar niet deel te nemen, maar dat er eventueel toch een foto bij zou zitten die voor een sticker in aanmerking zou komen werd toch besloten mee te doen.

Zondag 3 juli werd in Deventer door 3 juryleden een selectie gemaakt uit 1200 ingezonden foto’s.

FC Dongen gedeelde 44e plaats.

Uiteindelijk behaalde FC Dongen een 44e plaats. Geen slecht resultaat gezien de geringe hoeveelheid foto’s waaruit gekozen kon worden. Cor,Edzo en Fred chapeau voor jullie goede keuze.

De selectie van 10 foto’s bestond uit:

01-Edzo Meerman 23 punten

02-Henk van Roode 22 punten

03-Edzo Meerman 20 punten

04-Koos Schenk 22 punten

05-Maja Becker 22 punten

06-Henk van Roode 20 punten

07-Corry v der Rijken 21 punten

08-Maja Becker 22 punten

09-Cor Bels 20 punten

10-Koos Schenk 19 punten

Verslag van de Jury.

Hier wat opmerkingen uit het jury rapport.

-120 fotoclubs in Nederland hebben meegedaan met de Bondsfotowedstrijd dit jaar, 1200 foto’s steeds op zes tafels geplaatst gedurende één dag, van 10u tot na 18u. Wat een klus! Maar ontzettend leuk om te doen met de mede juryleden en de geweldige organisatie van de Deventer Fotokring.

-Dit jaar zijn de inzendingen gevarieerd als altijd en lijkt er meer zorg aan de presentatie te zijn gegeven, een goede zaak, buiten de kwaliteit van de ingeleverde werken, is ook de presentatie van belang, zoals één van de juryleden ook opmerkt; hier kunnen best punten verdient worden, of verloren gaan.

-Waar wil je dat ik naar kijk, waar gaat je foto over? Zie je een fotograaf of is het te veel een registratie, ben je origineel? Durf meer! Why not?

-Als clubs het, zoals opgemerkt in mijn verslag van vorig jaar, de Bondsfotowedstrijd als project gaan zien en als zodanig aanpakken, ligt daar een mooie kans om leden iets te bieden en een gezamenlijk project te starten.

Met vriendelijke groet,

Koos Schenk