Weekblad Dongen 16 juni 2022

Foto van de week (foto van Adje van Gils)

Beste fotovrienden,

Zoals ik al eerder in deze rubriek heb aangegeven, wil ik deze maand toch proberen fotowerk van “onbekende” clubleden presenteren. Vorige week was dat Wim Schrier met een foto uit een voormalige leerfabriek en deze week laten wij U een natuuropname zien van een van onze vrouwelijke clubleden, nl. Adje van Gils. Zij is op 1 juli al achttien jaar lid van onze vereniging en bezoekt ook trouw onze clubavonden.

Zij combineert het fotograferen met een andere (waarschijnlijk nog grotere?) passie: wandelen in de natuur. Zij trekt er graag op uit voor een stevige wandeling en schrikt niet van een afstand van 30-40 km. Ze heeft dan ook al vele jaren meegelopen met de Nijmeegse Vier Daagse.

Op een van deze wandelingen is bijgevoegde foto gemaakt. Deze foto was ook te zien op onze laatste foto-expositie in dorpshuis de Geubel in ’s-Gravenmoer, alwaar we wekelijks op woensdagavond clubavond hebben.

We zien een landscape foto van een rood fietspad (met fietser), een bomenrij en een brede vaart aan rechterkant met nog wat vage boompjes. Deze foto is wellicht in de vroege ochtend genomen toen het behoorlijk mistig was. Normaliter schept zo’n foto ruimte, laat het de weidsheid van de omgeving zien, maar door die mist wordt het wereldje wel een stuk kleiner; ietwat minder herkenbaar. Een sterk punt is de aanwezigheid van de tegemoet komende fietser. Hij rijdt op een rood fietspad, dat vanuit de linkerhoek de foto inloopt. Wanneer de fietser de andere kant op zou fietsen (dus weg van de fotograaf) zou de foto naar mijn idee minder sterk zijn. Die wazige wereld is toch niet zo leeg als dat we dachten. Door deze mist ontstaat er een aparte sfeer in de foto, die we zeker niet willen missen.

We hopen dat Adje haar beide hobby’s nog lang kan combineren en ons kan laten genieten van mooie natuuropnames. Mochten de lange wandelingen niet meer lukken, dan biedt onze gemeente Dongen vast nog wel enkele mooie plekjes op foto’s te maken. Bedankt voor je inzending Adje. Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl

Start een gesprek