Thuisblijven en toch fotograferen

Hallo FC Dongenaren,

We beleven vreemde tijden. Het fotograferen ligt een beetje stil. Of toch niet ?

Op dit moment probeer ik  invulling aan mijn dagen te geven met mijn hobby’s
tuinieren, prutsen aan websites, fotograferen en lezen
(Eropuit met de caravan staat  op een laag pitje )

Wat fotograferen betreft zijn er op dit moment natuurlijk behoorlijke beperkingen.
Toch kun je met wat creativiteit best zinnig met je hobby bezig zijn.

Om toch bezig te blijven met fotografie  probeer ik thuis en rondom huis te fotograferen. Thuis en in je tuin is macro-fotografie de moeite van het bestuderen en proberen waard. Op de site van CameraNu staan een aantal artikeltjes waarmee je goed aan de slag kunt. Advies over macrofotografie CameraNu

Ook stillevens, produktfotografie en zelfportretten zijn dingen waar je mee aan de slag kunt gaan.

Om wat inspiratie op te doen heb ik meegedaan met de Foto7daagse, de #stayathome editie van heel holland fotografeert. Het resultaat is wisselend, maar je leert ervan en blijft bezig .Onderaan dit bericht vind je het resultaat.

Ook voor het lezen van boeken over fotografie komt er opeens wat meer tijd. Dit is iets wat bij mij vaak een ondergeschoven kindje is. Het gebeurt vaak gedurende vakanties en wat verloren momenten. Ik probeer dit nu wat gerichter en geregelder te doen.
Er zijn op het internet een aantal interessante pdf.s te vinden om mee te beginnen.
Bijvoorbeeld beeldtaal_in_een_breder_perspectief_peter_van_tuijl

Ook het via Facebook, Instagram, onze website en Skype contacten onderhouden met andere fotografen, is een manier om met je hobby bezig te blijven.
Je stimuleert elkaar, doet goede ideeën op en krijg reacties op je werk,
Op woensdag avond Skype ik in principe met andere FCDers.
Leuk hoor. We zijn inmiddels met een klein groepje. We bespreken club zaken en uiteraard ook de ingeleverde foto’s die op onze website staan. Ik hoop dat meer mensen zich bij ons zullen aansluiten.
Mocht je problemen hebben om e.e.a voor elkaar te krijgen,
dan hoor ik dat graag van jullie.

Op dit moment staan er een aantal foto’s op de website onder inleveringen.
Op deze foto’s kan door de leden worden gereageerd. Je moet hiervoor wel eerst inloggen.

Ik hoop voor “Inleveringen april 2” weer een aantal foto’s te ontvangen (zie e-mail).