Foto van de week (foto van Cor Bels)

Beste fotovrienden,

In deze rubriek presenteren wij jullie een kleurenfoto van onze voorzitter, Cor Bels. We hebben al wel vaker een foto van hem gezien, maar sinds zijn deelname aan een clubmentoraat is hij gefocust op alles wat met architectuur te maken heeft. Dat kunnen beelden zijn van gebouwen of details daarvan, maar ook opnames van een interieur. Je hoeft hiervoor zeker niet naar een van de 7 wereldwonderen af te reizen, want je kunt zoiets ook doodgewoon in je eigen omgeving vinden!

Deze foto is ’s avonds gemaakt in winkelcentrum Arendshof in Oosterhout toen hij terug kwam van een clubexpositie in de buurt. Cor heeft van het dak een min of meer abstracte foto gemaakt. Het is bij deze foto niet belangrijk dat je weet wat het is. Je moet genieten van het lijnenspel, de compositie en uiteraard ook het kleurenspel. Hij heeft dit beeld mijns inziens wel goed uitgevoerd, omdat er duidelijk sprake is van symmetrie in de foto.

De rode halve cirkel onderaan vormt in feite de basis van deze foto en het raamwerk vulkt het aan. Een niet onbelangrijk detail is het voorwerp middenin de foto. Wellicht een lamp hangend aan kabels, maar dat hoef ik niet te weten. Het “breekt” de foto enigszins.

Een zeer fraaie beeld Cor. Je kunt “niet om Oosterhout heen”, zou ik bijna zeggen. Soms is het interessant om ook eens naar boven te kijken.

Bedankt voor je inzending.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl

Start een gesprek