Foto van de week 12 (Marianne Schrijver)

Foto van de week (foto van Marianne Schrijver)

Beste fotovrienden,

De inzending van deze week is een kleurenfoto van Marianne Schrijver. Velen van jullie zullen deze naam vast herkennen en de vaste lezer van deze rubriek weet dan dat zij garant staat voor mooi fotowerk. En dat laat bijgevoegde foto dan ook zien.

De foto is gemaakt in het museum Centro Niemeyer in het Noord-Spaanse Avilès. Oscar Niemeyer, een legendarisch architect, die over de gehele wereld projecten heeft ontworpen.

Oscar Niemeyer heeft woensdag op zijn 103e verjaardag een aan hem gewijd museum in de Braziliaanse stad Niteroí geopend. Het nieuwe museum herbergt ontwerpen, tekeningen en modellen uit de carrière van de legendarische architect. Niemeyer heeft het gebouw zelf ontworpen.

Het nabij Rio de Janeiro gelegen Niteroí herbergt meer gebouwen van de nog immer actieve architect, zoals een theater en museum voor hedendaagse kunst. Niemeyer is echter vooral bekend van zijn ontwerpen voor de formele Braziliaanse hoofdstad Brasilia, dat als een van de schoolvoorbeelden van moderne architectuur geldt.

Net als het Niemeyer-museum in Niteroí kenmerkt dit complex zich door zijn golvende vormen en een reusachtige koepel.

Nu weer terug naar de foto: een kleurrijk schouwspel met een zeer fraai lijnenspel. De foto is prima in balans wat betreft vlakverdeling en kleur. Mooie zachte tinten op de trap in contrast met het felrode van de pilaar. Het is een genot om naar die rondingen van de trap te kijken. Een “topfoto” Marianne en bedankt hiervoor.

Tot volgende week.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl

 

Start een gesprek